April 03, 2014

SPM 2013



Hai uols. Assalamualaikum.. Hah sorry k, lama tak update blog. Lamaaaaa sangat. Lately, sibuk betul dengan isi scholarshiplah, majlis kahwinlah, aipppp kahwin pak cik okay not me haha. Masa mau blogging pun tak ada (sebenarnya taklah sibuk mana pun hahaha).

21 Mac 2014.
Tarikh keramat bagi semua calon SPM 2014. 
Iyalah sudah namanya tarikh result SPM keluar. Siapa tak cuak woi haha.. Begegar bah time otw pergi maktab mahu ambil result.

Okay aku cerita macam mana keadaan aku time tu. Aku, mama dan bapa bertolak dari rumah jam 8 pagi. Tetapi kami singgah sarapan di pekan Sipitang sebelum berangkat ke MRSM. Pas tu sampai maktab jam 10.30 gitu lah. Ajajajajajaja sebenarnya time otw tu aku langsung tak tenang.

Tepat jam 10, aku sms result. Supaya konon kalau aku tahu sudah awal-awal taklah juga aku nervous sangat time sampai maktab nanti. HAHAHA.
Tapi kalau result aku kurang memberangsangkan, aku akan diam-diam ja. Tidak bagi tahu parents aku. hahaha.. Tapi alhamdulillah. Aku menjerit over excited dalam kereta sampai mama bapa pun 'kaget', tanya kenapa ni?

Orang kedua yang tahu result aku selepas ibu bapa aku ialah Siti Fazira Norfatiha Mohd.Rosley. Haha.. Ya lahh dua-dua pun still otw, siapa tak risau kan. So tadaaaaaaaa I got 9As !


Alhamdulillah atas semuanya ya Allah. This is my biggest present to my parents, families and teachers. I don't know what to say haha I'm very happy on that day that i couldn't ask more. Thanks to the Almighty. 

At first, i didnt believe it. Semakin risau pun ada, manalah tau sms tu salah hahaha.. Manalah tahu lain kan yang kena tulis di slip. So diam-diam ja lah.. Sekali sampai maktab, result belum kena bagi semua. Budak straight A ambil result di pentas. So as usual nama start dari S dan kelas Z konfemlah yang last-last. Hahaha sabo je lah..

Okay itu sahaje untuk kali ni. Bye u gais! Now im waiting for the UPU's result and the scholarship short lists. Harap-harap dapat scholaarship supaya dapatlah juga kurangkan beban ibu bapa aku. Amin ya Rabb. See ya!

xoxo, shazzy.

4 comments:

Copyright © 2014 Ziera Mustapha✨ , Blogger