Shopping Keeps Your Brain Young

March 12, 2014


So hi. Assalamualaikum uols. Results SPM keluar minggu depan. On Thursday 20th of March! Yeah can't wait to meet my friends but but but nervous gilos nak mampus. k. Part nak mampus i tipu k. Apa-apa pun keputusan yang aku dapat nanti, aku harus redha. Huwaaaa fefeling lah pulok k sorry lari topic haha.

Shopping keeps your brain young.


No. I'm not kidding. This is the fact! Haha iols baru baca dari reader's digest. 

Why? Because shopping keeps women physically active. Cuba bayangkan kita kat mall sekarang. Confirm perasaan ingin round semua kedai dalam mall tu membuak-buak. Haha.. Perkara ni secara tidak langsung dapat menyihatkan fizikal seseorang. Kiranya macam membeli-belah sambil bersenam.

Next, shopping can challenges the brain. A trip to the shops involves hundreds of choices. Kalau sudah masuk kedai lepas tu semua barang-barang di dalam tu buat mata kita rambang, inilah masanya kita guna kepakaran otak untuk bijak memilih yang mana satu very suit on us. Indirectly, this can challenges our brain and make it active. 

Shopping also can boosts self-esteem that is accomplishment results. Setelah lama berfikir, mesti ada jawapannya kan? Lepas tu mesti adalah juga sikit rasa-rasa bangga dalam diri sebab kita dapat buat keputusan yang baik. Benda ni bagus bhai. Be positive! Tolaklah semua perkara negatif dalam diri kita ni, nescaya hidup kita akan tenang.

In a nutshell, shopping keeps our brain young eventhough when we are all old someday.

TAPI,

shopping tu berpada-padalah okay? Tak semestinya shopping benda branded-branded. Benda murah tidak semestinya tidak bagus. Ikut bajetlah juga. 

siapa pernah rasa begini? Haha aku selalu lol.

note to self : Kalau mahu kekalkan shopping sebagai hobby, belajar bagus-bagus ya zieraa. Get a job that has a higher salary. Boleh ajak parents shopping sama-sama. Balas budi. Ingat tu!
So that's all from me. Bye nak shopping dulu. HAHAHAHAHA JK

 "IT'S ALMOST 12 A.M. AND PLEASE GO TO YOUR BED."

alright mum. Blergh... No. I will sleep at 1 a.m. haha.. Bye!

xoxo, shazzy.


You Might Also Like

8 comments

  1. slowly walked away...ahahahah...rasanya kebanyakkan org penah kene kecuali org2 kaya~~~ ngehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kann? Orang kaya lain ceritaaaa haha

      Delete
  2. to be honest, im not branded people. I like cheap but classy !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayy sama! Kalau benda murah banyak boleh beli. Kalau mahal. Hmmmmm sikit ja haha

      Delete
    2. eya tulah. aku ni lagi kalau pakai baju, kalau boleh sekali pakai ja. tp yala, sedar jua diri ini bukan anak raja bahahahhahaha. mcm tai2 kan. murah tp lawa. kalau branded punya mmmg selesa pakai, tp sikit ja boleh beli kan. payah kan mgunjaa usin pakah. xD

      Delete
  3. 'slowly walk away'.. haha selalu sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr hahahahaha tengok harga dulu baru try2.. Kalau mahal hmmm kim salam je lah haha

      Delete
  4. Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Kalau tak menyusahkan jemput singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete